Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi
Szakképző Iskola és Garabonciás Kollégium

+36 62 541 280

OM azonosító: 203052

Középfokú iskola

Nyílt nap online 2021. június 4. Szülői tájékoztató regisztrációval: 17:00 óra!

Megjelenési időpont

Rövid leírás

Esemény

10:00

Iskolánk bemutatkozó rövidfilmje

Bemutatkozó rövidfilm

10:15

Iskolánk egy hétköznapjának élő közvetítése

Járjuk be az épületet

11:00

Iskolánkba járó tanulók szüleinek üzenete érdeklődő szülőknek

Szülőktől szülőknek

11:30

Tanítási órákra is nézzünk be!

pincér és szakács gyakorlat (30 perc)


cukrász gyakorlat (40 perc)


programozás óra (30 perc)


pszichológia óra (25 perc)


matematika óra (34 perc)


testnevelés óra (úszás)

12:30

A duális képzés követelményei szerint a tanulók a képzési idő több mint felét gyakorlati képzőhelyen töltik.

Hová járnak a diákok gyakorlatra? (Art Hotel)

12:45

A duális képzés követelményei szerint a tanulók a képzési idő több mint felét gyakorlati képzőhelyen töltik.

Hová járnak a diákok gyakorlatra? (Hotel Colosseum)

13:00

A kollégium és vezetője mutatkozik be, háttérben a diákok által készített kisfilmek

A kollégiumok bemutatkozása

13:15

Élő közvetítés a lány kollégiumból

Nézzünk szét a kollégiumokban!(lányok)

13:30

Élő közvetítés a fiú kollégiumból

Nézzünk szét a kollégiumokban!(fiúk)

Adatlap letöltése jelentkezéshez

Nagyszerű iskolánkat 2018-ban adták át. Ezzel az ország legújabb, legmodernebb intézményét vehettük birtokba, ahol a helyi munkaerőpiaci igényeknek megfelelő képzéseket adunk a hozzánk beiratkozóknak. Célunk, hogy akik iskolánkban tanulnak, kiváló szakemberekké váljanak!

Technikumi képzés:

  • Szoftverfejlesztő és tesztelő

Szakgimnáziumi képzései:

  • Gyógypedagógiai asszisztens

Szakközépiskolai (szakképző iskola) képzéseink:

  • Cukrász

  • Szakács

  • Pincér – vendégtéri szakember

Idegilenes felvételi jegyzék.

Kinek ajánljuk az iskolát?


Iskolánkat konkrét munkaerő-piaci igény hívta életre. A régió egészségturizmusa, az itt épülő korai fejlesztőközpont gyógypedagógiai asszisztens igénye, a korunk informatikai kihívásai mind olyan területek, amelyek érdekes szakmai életutat, jó elhelyezkedési lehetőségeket kínálnak azoknak, akik a vendéglátás, informatika, pedagógia területén szereznek végzettséget. Fontos, hogy olyan gyermekek jelentkezzenek hozzánk, akik nyitottak a tanulásra, éreznek kedvet magukban ahhoz, hogy egy kreatív szakmát kitanulva boldog életet éljenek. Fogadunk SNI diákokat is, mivel meggyőződésünk, hogy a tehetségnek sok arca van.Milyen pluszt kapnak itt a diákok?


Iskolánkban természetesen a legfontosabb cél, hogy kiváló szakembereket neveljünk, olyanokat, akik az itt megszerzett tudással jó megélhetést tudnak maguknak és családjuknak teremteni. A szakma tanulása mellett célunk a teljes személyiség fejlesztése, nevelése. Figyelemmel vagyunk arra, hogy a világra nyitott, kiegyensúlyozott, a későbbiekben is fejlődni képes felnőtteket neveljünk. Hitvallásunk a személyközpontú nevelés napi alkalmazása, test és lélek harmóniájának kialakítása. Nem engedjük el a gyerekek kezét a végzettség megszerzése után sem. Felnőtteknek is kínálunk további fejlődési lehetőséget. Munkánk eredményességének garanciáját a felkészült, gyermek központú nevelői testület jelenti.Miben tér el az iskola a többi intézménytől?


Iskolánk az ország legújabb intézménye. Az itt tapasztalható körülmények, a felszereltség az elérhető legjobb, amivel ma a középiskolákban ebben az ágazatban találkozhatunk. Konyhánk modern felszereltségű, a diákok kiscsoportos foglalkozások keretében tanulhatják meg a szakmát. Informatikai rendszereink, a tanulói géppark és a tantermek informatikai technológiai felszereltsége egyedülálló. Valamennyi tanulónk tanulószerződéssel végzi a szakmai gyakorlatát. Ez azt jelenti, hogy gondosan kiválasztott, jól felkészült céges partnereinknél a való életben tanulva válhatnak kiváló szakemberekké. Az ösztöndíj rendszernek köszönhetően a képzés nemcsak ingyenes, akárcsak a kollégiumi ellátás, hanem diákjaink tanulmányi eredményüktől függően anyagi juttatást is kapnak. Az iskola kisvárosi környezetben található. Az alacsony létszám családias légkört teremt, melyet kiegészít Mórahalom nyugalma, az itt tapasztalható biztonság. A városi sportegyesületek változatos sportolási lehetőséget kínálnak tanulóinknak, a lovaglástól az úszásig. Szomszédságunkban művészeti iskola található, mellyel az együttműködés kiváló: diákjaink színjátszó körbe járhatnak, zenét tanulhatnak. Kollégiumi csoportvezetőink gyerekcentrikusak, gazdag programkínálatot biztosítanak a kollégista diákok szabadidejének eltöltésére, például túrák, szakmai kirándulások, kézműveskedés formájában.Iskolánk kollégiumi ellátást is biztosít.

A legmodernebb felszerelések, erős WIFI lefedettség, folyamatos felügyelet, kis csoportlétszámok, széleskörű fakultatív programok várják a beköltözőket.
A kollégiumról bővebbn itt olvashatsz.