Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi
Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium

+36 62 541 280

OM azonosító: 203052

Középfokú iskola

Megjelent iskolánk tájékoztatója a 2023/24-es tanévre!

Jelentkezz az iskola elérhetőségein!

Részletes felvételi információk!

Jelentkezési lap a rendkívüli felvételi eljáráshoz!

Nagyszerű iskolánkat 2018-ban adták át. Ezzel az ország legújabb, legmodernebb intézményét vehettük birtokba, ahol a helyi munkaerőpiaci igényeknek megfelelő képzéseket adunk a hozzánk beiratkozóknak. Célunk, hogy akik iskolánkban tanulnak, kiváló szakemberekké váljanak!

Technikumi képzés:

  • Szoftverfejlesztő és -tesztelő

  • Sportedző (a sportág megjelölésével) - sportszervező

  • Oktatási szakasszisztens

Szakközépiskolai (szakképző iskola) képzéseink:

  • Cukrász

  • Szakács

  • Pincér – vendégtéri szakember

Kinek ajánljuk az iskolát?


Iskolánkat konkrét munkaerő-piaci igény hívta életre. A régió egészségturizmusa, az itt épülő korai fejlesztőközpont gyógypedagógiai asszisztens igénye, a korunk informatikai kihívásai mind olyan területek, amelyek érdekes szakmai életutat, jó elhelyezkedési lehetőségeket kínálnak azoknak, akik a vendéglátás, informatika, pedagógia területén szereznek végzettséget. Fontos, hogy olyan gyermekek jelentkezzenek hozzánk, akik nyitottak a tanulásra, éreznek kedvet magukban ahhoz, hogy egy kreatív szakmát kitanulva boldog életet éljenek. Fogadunk SNI diákokat is, mivel meggyőződésünk, hogy a tehetségnek sok arca van.Milyen pluszt kapnak itt a diákok?


Iskolánkban természetesen a legfontosabb cél, hogy kiváló szakembereket neveljünk, olyanokat, akik az itt megszerzett tudással jó megélhetést tudnak maguknak és családjuknak teremteni. A szakma tanulása mellett célunk a teljes személyiség fejlesztése, nevelése. Figyelemmel vagyunk arra, hogy a világra nyitott, kiegyensúlyozott, a későbbiekben is fejlődni képes felnőtteket neveljünk. Hitvallásunk a személyközpontú nevelés napi alkalmazása, test és lélek harmóniájának kialakítása. Nem engedjük el a gyerekek kezét a végzettség megszerzése után sem. Felnőtteknek is kínálunk további fejlődési lehetőséget. Munkánk eredményességének garanciáját a felkészült, gyermek központú nevelői testület jelenti.Miben tér el az iskola a többi intézménytől?


Iskolánk az ország egyik legújabb intézménye. Az itt tapasztalható körülmények, a felszereltség az elérhető legjobb, amivel ma a középiskolákban ebben az ágazatban találkozhatunk. Konyhánk modern felszereltségű, a diákok kiscsoportos foglalkozások keretében tanulhatják meg a szakmát. Informatikai rendszereink, a tanulói géppark és a tantermek informatikai technológiai felszereltsége egyedülálló. Valamennyi tanulónk tanulószerződéssel végzi a szakmai gyakorlatát. Ez azt jelenti, hogy gondosan kiválasztott, jól felkészült céges partnereinknél a való életben tanulva válhatnak kiváló szakemberekké. Az ösztöndíj rendszernek köszönhetően a képzés nemcsak ingyenes, akárcsak a kollégiumi ellátás, hanem diákjaink tanulmányi eredményüktől függően anyagi juttatást is kapnak. Az iskola kisvárosi környezetben található. Az alacsony létszám családias légkört teremt, melyet kiegészít Mórahalom nyugalma, az itt tapasztalható biztonság. A városi sportegyesületek változatos sportolási lehetőséget kínálnak tanulóinknak, a lovaglástól az úszásig. Szomszédságunkban művészeti iskola található, mellyel az együttműködés kiváló: diákjaink színjátszó körbe járhatnak, zenét tanulhatnak. Kollégiumi csoportvezetőink gyerekcentrikusak, gazdag programkínálatot biztosítanak a kollégista diákok szabadidejének eltöltésére, például túrák, szakmai kirándulások, kézműveskedés formájában.Milyen ösztöndíjak vannak?


A szakképző iskolai és a technikumi képzési formában az ágazati alapvizsgáig kapnak rendszeres alapösztndíjat a tanulók. Az ágazati alapvizsga után aki nem köt szakképzési munkaszerződést és az iskolában marad tanulni, annak a tanulmányi eredményétől függő ösztöndíj jár.Iskolánk kollégiumi ellátást is biztosít.

A legmodernebb felszerelések, erős WIFI lefedettség, folyamatos felügyelet, kis csoportlétszámok, széleskörű fakultatív programok várják a beköltözőket.
A kollégiumról bővebben itt olvashatsz.